Η πρώτη εμφάνιση του συλλόγου μας σε διεθνή διοργάνωση της World Archery αλλά και οι πρώτες συμμετοχές ελληνικών barebow και longbow στα πλαίσια του Indoor Archery World Series συνοδεύτηκαν από εξαιρετικές εμφανίσεις αλλά και και μία μεγάλη επιτυχία.
 
Παρά την απουσία εγχώριου ανταγωνιστικού πρωταθλήματος για τις συγκεκριμένες κατηγορίες, οι τοξότριες και οι τοξότες του ΑΣΤ “Κορύβαντες” στάθηκαν επάξια ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου ενώ είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν δίπλα σε θρύλους του αγωνίσματος όπως η Lina Bjorklund, ο John Demmer III, ο Erik Jonsson, ο David Garcia κ.α., στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τις δυνατότητες των Ελλήνων τοξοτών αλλά και μια νότα αισιοδοξίας για τη δυνατότητα διάκρισης της χώρας μας στο αγώνισμα, σε διεθνές επίπεδο.
 
 
 
 
♦ Στο barebow γυναικών, η Ερασμία Σμυρόγλου και η Εβίνα Κουντούρη κατέκτησαν αντίστοιχα την 17η και 19η θέση ανάμεσα σε 34 αθλήτριες, με τη επιτυχία όμως να έρχεται κατά την διεξαγωγή του secondary tournament για τις αθλήτριες που κατατάχθηκαν από την 9η θέση και κάτω και στο οποίο η Εβίνα Κουντούρη κατέκτησε την τρίτη θέση!
 
 
♦ Εξαιρετικές επιδόσεις είχαμε και στο ανδρικό barebow όπου με σκορ 510 και 503 αντίστοιχα οι Άρης Κορμπέτης και Μάνος Παπαλεξανδράκης βρέθηκαν στην 18η και 20η θέση αντίστοιχα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αγώνισμα με 61 συμμετοχές.
 
 
 
♦ Τέλος, το ελληνικό longbow εκπροσωπήθηκε με τον πολύπειρο Κρίτωνα Μακρυγιάννη, ο οποίος κατέκτησε την 21η θέση ανάμεσα σε 28 συμμετέχοντες με σκορ 325.
 
 
 
 
♦ Ελληνική συμμετοχή είχαμε όμως και με τον Γιώργο Καλαδάμη ο οποίος με 558 πόντους κατετάγη 88ος ανάμεσα σε 103 συμμετέχοντες στο σύνθετο τόξο ανδρών.
 
 
 
 
 
Τα μετάλλια στις βασικές κατηγορίες:
 
Ολυμπιακό Τόξο Ανδρών
 1. Crispin Duenas Canada
 2. Brady Ellison United States
 3. Jong Young Lee Korea, Republic of

 
Ολυμπιακό Τόξο Γυναικών
 1. SuRin Kim Korea, Republic of
 2. Gabriela Bayardo Netherlands
 3. Chae Young Kang Korea, Republic of

 
Σύνθετο Τόξο Ανδρών
 1. Braden Gellenthien United States
 2. Martin Damsbo Denmark
 3. Sergio Pagni Italy
Σύνθετο Τόξο Γυναικών
 1. Alexis Ruis United States
 2. Mariya Shkolna Luxembourg
 3. Sunniva Lislevand Norway
 
Barebow Ανδρών
 1. David Garcia Fernandez Spain
 2. Stig Gøran Berget Norway
 3. Erik Jonsson Sweden

 
Barebow Γυναικών
 1. Cinzia Noziglia Italy
 2. Sara Giustini Italy
 3. Eleonora Strobbe Italy
 
Longbow Ανδρών
 1. Marco Pontremolesi Italy
 2. Calvin Smock United States
 3. Giuliano Faletti Italy

 
Longbow Γυναικών
 1. Iuana Bassi Italy
 2. Adele Venturi Italy
 3. Paola Spacchetti Italy
 
 
Θα θέλαμε να συγχαρούμε την Ερασμία, την Εβίνα, τον Μάνο, τον Άρη και τον Κρίτωνα για τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις αλλά και για την ιδιαίτερη χαρά που μας προσέφεραν βλέποντας τα ελληνικά τόξα σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, όπως το Roma Archery Trophy, να παρουσιάζονται ανταγωνιστικά και να στέκονται επάξια ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου. 
 
Ελπίζουμε το γεγονός αυτό να αποτελέσει το έναυσμα για την περαιτέρω ανάπτυξη και στήριξη  των αγωνισμάτων χωρίς σκοπευτικά στη χώρα μας, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι κατά την πλήρη ένταξη των τόξων αυτών στα πρωταθλήματα της World Archery, που πλέον έχει πάρει το δρόμο της.
 
Κοινοποιήστε: