Το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στο γήπεδο «Καζανάκι» του Βόλου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο πρώτος αγώνας ανοιχτού χώρου της χρονιάς από τον Σκοπευτικό Σύλλογο Βόλο, υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Τ και σε συνδιοργάνωση με  τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Σύλλογο Α.Σ. ΑμεΑ Αργοναύτες.

Στην Α κατηγορία του Ολυμπιακού τόξου το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο ΚΕΦΑΛΑΣ ΙΟΥΣΤΙΑΝ από τον ΓΣ Κερατέας στους άνδρες, καθώς και η ΛΙΟΥΤΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΤΕΤΡΑΠΤΕΡΥΛΛΙΣ) στις γυναίκες.

 

Την Α κατηγορία Σύνθετου τόξου, κυριάρχησε ο Α.Σ.Η ΕΚΗΒΟΛΟΣ με τον πολυπρωταθλητή ΚΟΥΜΕΡΤΑ ΣΤΑΥΡΟ να επικρατεί εύκολα στους άνδρες, και την ΤΖΑΝΟΓΛΟΥ ΠΟΛΥΜΝΙΑ να παίρνει το χρυσό στις γυναίκες.

Μεγάλο επίσης ενδιαφέρον παρουσίασε ο αγώνας στις κατηγορίες τόξων χωρίς σκοπευτικά, λόγω της κατακόρυφης ανόδου των επιδόσεων.

Στο Barebow ανδρών το ήδη υπάρχον υψηλό ρεκόρ(655) κατέρριψε ο αθλητής του Α.Σ.Τ.ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ, ΧΑΣΑΛΕΥΡΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ με 674 πόντους, ενώ στις γυναίκες η ΣΜΥΡΟΓΛΟΥ ΕΡΑΣΜΙΑ (Α.Σ.Τ.ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ) το ανέβασε στους 627 πόντους (από το προϋπάρχον 582), αντιστοίχως.

Στο Instinctive ανδρών, εξαιρετική ήταν η επίδοση του ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ(Α.Σ.Τ.ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ), ο οποίος ανέβασε τον πήχυ της κατηγορίας στους 625 πόντους ενώ ήταν 567 (ΣΑΡΑΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΑΤΟ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ).

 

Μεγάλες μονομαχίες όμως έγιναν και στο Longbow ανδρών. Εκεί συγκρούστηκε ο ανερχόμενος ΔΟΥΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Α.Σ.Τ.ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ), με τον πιο έμπειρο και με διεθνείς διακρίσεις συναθλητή του ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΚΡΙΤΩΝΑ, με τον Δούμπα να επικρατεί εν τέλει και να θέτει τον πήχη στους 538 πόντους.

 

Αναλυτικα, τα αποτελέσματα των αγώνων, μπορείτε να τα δείτε εδώ