Αποτελεί μεγάλη τιμή για το Σύλλογό μας η πρόσκληση στην Σιγκαπούρη απο την Ομοσπονδία Παραδοσιακής Τοξοβολίας της Σιγκαπούρης για συμμετοχή στις διήμερες εκδηλώσεις παραδοσιακής τοξοβολίας στο Shelton Range Open House της πόλης της Σιγκαπούρης , το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, στις οποίες το μέλος το Συλλόγου μας τοξότης και αρχαιολόγος Σπύρος Μπάκας θα μιλήσει για την αρχαία Ελληνική Τοξοβολία (ιστορία, τεχνικές τόξευσης, εξοπλισμός) και την σύγχρονη Παραδοσιακή Τοξοβολία στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα -με την συμμετοχή της τοξότριας μας Ελένης Αντωνιάδου – θα υπάρχει διαδραστική επαφή με το ευρύ κοινό με σκοπό την γνωριμία με το άθλημα.

Η Σιγκαπούρη είναι μια χώρα με μακρά παράδοση στην Παραδοσιακή Τοξοβολία με χιλιάδες ενεργούς τοξότες και δεκάδες οργανωμένα πεδία τοξοβολίας. Η τοξοβολία στην χώρα έχει τις ρίζες της στο Σουλτανάτο της Μαλαισίας (16ος αιώνας) το οποίο είχε πολύ στενούς δεσμούς με την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η σύγχρονη αναβίωση της παραδοσιακής τοξοβολίας της Σιγκαπούρης πραγματοποιήθηκε στα πρώτα έτη του 21ου αιώνα, με οργανωμένες προσπάθειες οι οποίες σύντομα οδήγησαν και στην δημιουργία Ομοσπονδίας  Παραδοσιακής Τοξοβολίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους τοξότες Ahmad  Zuhairi και Nazima Salleh για την ευγενή πρόσκληση και εξαιρετική οργάνωση της εκδήλωσης.

 

Κοινοποιήστε: