Ο Πρώτος επίσημος Αγώνας Τρισδιάστατης Τοξοβολίας ( 3D Archery ) στην Ελλάδα έλαβε χώρα με πολύ μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, στην Κοινότητα Λεπτοκαρυών του Δήμου Φλώρινας. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Σύλλογο Τοξοβολίας “ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ” ,την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας , είχε την υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας και ανταποκρίθηκε πλήρως στα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά διοργανωτικά δεδομένα.

Η κατηγορία αγώνων τρισδιάστατου στόχου (3D), ως είδος της τοξοβολίας αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τοξοβολίας ( World Archery ) και με τεράστια απήχηση στο εξωτερικό, έκανε το επίσημο διεθνές ντεμπούτο στην χώρα μας. Οκτώ κατηγορίες ανδρών-γυναικών, 18 σύλλογοι, 45 τοξότριες και τοξότες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Λετονία. Μαζί τους άλλοι τόσοι τοξότες από Τουρκία, Ν.Κορέα, Ην. Βασίλειο, Γερμανία, Η.Π.Α. και Ελλάδα για το διεθνές meeting παραδοσιακής τοξοβολίας του Σαββάτου, που προηγήθηκε. 24 στόχοι με ομοιώματα ζώων, στην πλειοψηφία τους από την ελληνική πανίδα, σε μία φανταστική κατάφυτη διαδρομή μέσα στο δάσος της περιοχής, φιλοξενώντας όλα τα μεγάλα ονόματα της Eλληνικής Τοξοβολίας.

Ένα μονοπάτι που ξεκίνησε για το Σύλλογό μας από τις εμπειρίες που αποκομίσαμε τα προηγούμενα έτη απο αντίστοιχες εκδηλώσεις του εξωτερικού, συνεχίστηκε στην Ελλάδα το 2018 με την διοργάνωση του πρώτου meeting 3D τοξοβολίας, και κατέληξε στην επι ενός έτους προετοιμασία και επιτυχή διοργάνωση του ΑΡΚΤΟΣ 2019.

Τα ένθερμα σχόλια και οι εμπειρίες που αποκομίσαμε δεν θα μπορούσαν να μην μας δώσουν καλύτερο κίνητρο για τον σχεδιασμό της διοργάνωσης του “ΑΡΚΤΟΣ 2020″ , ο οποίος υποσχόμαστε θα είναι ακόμα πιο μεγάλος και με Διεθνή προσανατολισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O Αθλητικός Σύλλογος ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει:

  • Τα μέλη του Συλλόγου που στήριξαν ηθικά, υλικά και με ανθρώπινο δυναμικό την διοργάνωση του αγώνα, αγκαλιάζοντας με αγάπη την πρώτη επίσημη αθλητική διοργάνωση του Συλλόγου

 

  • Την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας (Ε.Ο.Τ.), και ειδικότερα την κυρία Έβελυν Παπαδοπούλου και κυρία Μαρία Κυριλλοπούλου για την υποστήριξη που είχαμε στην διοργάνωση του αγώνα.

 

  • Τον Δήμο Φλώρινας και ειδικότερα τον Δήμαρχο Βασίλη Γιαννάκη, τον αντιδήμαρχο Ηλία Μούλελη, για την επιμελή υποστήριξη σε τεχνικό εξοπλισμό και εργατικό δυναμικό.

 

  • Τον Πρόεδρο της κοινότητας Λεπτοκαρυών Φλώρινας Θεόδωρο Ασπρίδη για την επι μήνες αμέριστη βοήθεια που μας προσέφερε, καθώς και για την κάλυψη των αναγκών του αγώνα σε τεχνικό εξοπλισμό.

 

  • Τους κριτές και το προσωπικό του του αγώνα, Χριστίνα Τιφλίδη, Θοδωρή Πρινιωτάκη, Σπύρο Μπάκα, Μαρίλη Μορισαίου, Χρήστο Καρμοίρη, για την επαγγελματική αφοσίωση στα καθήκοντα του αγώνα.

 

  • Τους εθελοντές του αγώνα, (μέλη της κοινότητας Λεπτοκαρυών, μέλη του Αθλητικού Συλλόγου Κορύβαντες, απλοί φίλοι). Η συνεισφορά τους ήταν απαραίτητη για την επιτυχή διεκπεραίωση της διοργάνωσης.

 

  • Τους οικονομικούς χορηγούς του αγώνα που δήλωσαν εμπράκτως την στήριξή τους στην προσπάθειά μας.

 

  • Την Εταιρεία “MakeMyDay Events” για την άρτια διαχειριστική οργάνωση του αγώνα.

 

  • Τους συμμετέχοντες αθλητές οι οποίοι στήριξαν την προσπάθεια μας και μας δίνουν το κίνητρο να συνεχίσουμε το επόμενο έτος ακόμα πιο δυναμικά.

 

Σας περιμένουμε στο #ARKTOS2020 !

 

Κοινοποιήστε: