Η αποστολή αθλητών του Aθλητικού Συλλόγου Κορύβαντες συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στον Διεθνή Αγώνα Παραδοσιακής Τοξοβολίας “ΒΕΥΚΟΖ RUZ-I HIZIR 2019”, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο 4 Μαϊου 2019. Η διοργάνωση ήταν υπο την αιγίδα του Δήμου Beykoz της Κωνσταντινούπολης, του Υπουργείου Νεότητος και Αθλητισμού της Τουρκίας, και με την τεχνική εποπτεία του οργανισμού Παραδοσιακής Τοξοβολίας “Tirendaz“.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο πάρκο φυσικής ιστορίας του Polonezkoy στην Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, μέσα απο μιά διαδρομή 3 χιλιομέτρων στα κατάφυτα δάση της περιοχής. O αγώνας περιελάμβανε 22 στόχους 3D, Field, μακρινών αποστάσεων, ταχυβολίας, αυξημένης δεξιότητας, με την συμμετοχή περί των 150 τοξοτών απο την Τουρκία, Γερμανία, Ουγγαρία, Κορέα, Ολλανδία και Ελλάδα.

Η παραδοσιακή τοξοβολία θεωρείται επισήμως -ήδη απο το 2018- ως εθνικό άθλημα στην Τουρκία, με χιλιάδες αθλητές και ξεχωριστή Εθνική Ομοσπονδία. Είναι ενδιαφέρον οτι στην Τουρκική παραδοσιακή τοξοβολία παράλληλα με την αθλητική διάσταση προωθείται και η πολιτιστική/ιστορική πλευρά του αθλήματος.

Την αποστολή του Συλλόγου μας πλαισίωσαν και φίλοι τοξότες απο την Σ.Α.Λ. Φλώρινας και Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑ Χαλανδρίου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον οργανωτή του αγώνα και διάσημο ερευνητή της τοξοβολίας, Dr Murat Ozveri , καθώς και όλους τους φίλους τοξότες του οργανισμού Tirendaz για την υπέροχη φιλοξενία και την μοναδική εμπειρία που μας προσέφεραν να τοξεύσουμε σε ένα τόσο όμορφο αγώνα, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το επόμενο έτος.

 

Κοινοποιήστε: