Με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Olympic Recurve

Στους άνδρες, τριπλό βάθρο για την Ν.Κορέα με τον rookie Lee Woo Seok, χάνοντας μόνο τρεις πόντους στον τελικό να κάνει την έκπληξη και να κερδίζει το μεγάλο φαβορί Kim Woojin. Στην τρίτη θέση, ο συμπατριώτης τους Oh Jin Hyek επικρατώντας του Mohamad από τη Μαλαισία. Σε αυτή την κατηγορία αγωνίστηκε και ο Αλέξανδρος Καραγεωργίου κατακτώντας τελικά την 57η θέση.

Στις γυναίκες, ήταν η σειρά της Ρωσίας αυτή τη φορά να πανηγυρίσει με την Ksenia Perova να κερδίζει το χρυσό έναντι της νοτιοκορεάτισας Chang Hye Jin ανατρέποντας το αρχικό 3-1 σε 6-5. Χάλκινο για την Lei Chien-Ying από την Ταϊπέι με τη “δικία” μας Ανίτα Γκοριλα να κατατάσσεται 57η.

Στα ομαδικά, στους άνδρες τα μετάλλια κέρδισαν οι Ν.Κορέα, Ιαπωνία και Μ.Βρετανία (βάθρο μετά από 6 χρόνια), στις γυναίκες Ν.Κορέα, Γερμανία και Ταϊπέι και στο μικτό Ιαπωνία, Ν.Κορέα και Τουρκία.

Compound

Στους άνδρες, χρυσό μετάλλιο για το Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης  Mike Schloesser (Ολλανδία) ο οποίος με 1 πόντο (146-145) επικράτησε του αμερικάνου Kris Schaff  στον μεγάλο τελικό. Το χάλκινο στον επίσης αμερικάνο Braden Gellenthien ο οποίος νίκησε τη μεγάλη έκπληξη Nima Mahboubi Matbooe από το Ιράν ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά σε διεθνή διοργάνωση και σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

Το πολυαναμενόμενο χρυσό, ήρθε τελικά για την διοργανώτρια Τουρκία με την Bostan. Η τουρκάλα πρωταθλήτρια, έχοντας στο παρελθόν μία σειρά χαμένων τελικών, αυτή τη φορά μπήκε αποφασισμένη έχοντας και την συμπαράσταση του κοινού και δεν άφησε περιθώρια στην αμερικανή αντίπαλό της Paige Pearce Gore. Ένα ακόμη μετάλλιο για την Ν.Κορέα, χάλκινο αυτήν τη φορά με την So Chaewon.

Στα ομαδικά του σύνθετου τόξου, τα μετάλλια για τους άνδρες μοιράστηκαν οι Ν.Κορέα, ΗΠΑ και Ρωσία, στις γυναίκες Ταϊπέι, Ινδία και Ν.Κορέα και στο μικτό Γαλλία, Ν.Κορέα και Ινδία.

Με την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων, ο πίνακας μεταλλίων έχει ως εξής:

  1. Ν.ΚΟΡΕΑ                         4 χρυσά – 4 αργυρά – 3 χάλκινα
  2. ΙΑΠΩΝΙΑ                         1 χρυσό – 1 αργυρό – 0 χάλκινα
  3. ΤΑΪΠΕΪ                             1 χρυσό – 0 αργυρά – 2 χάλκινα
  4. ΡΩΣΙΑ / ΤΟΥΡΚΙΑ          1 χρυσό – 0 αργυρά – 1 χάλκινο
  5. ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΓΑΛΛΙΑ     1 χρυσό – 0 αργυρά – 0 χάλκινα
  6. ΗΠΑ                                0 χρυσά – 3 αργυρά – 1 χάλκινο
  7. ΙΝΔΙΑ                                  0 χρυσά – 1 αργυρό – 1 χάλκινο
  8. ΓΕΡΜΑΝΙΑ                         0 χρυσά – 1 αργυρό – 0 χάλκινα
  9. Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ                      0 χρυσά – 0 αργυρά – 1 χάλκινο

 

Πηγή: World Archery

 

Κοινοποιήστε: