Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του παγκοσμίου κυπέλλου τοξοβολίας, η ομάδα της Ν.Κορέας έδειξε ότι και φέτος έχει συγκροτήσει μία πανίσχυρη ομάδα που θα αποτελέσει την μεγάλη δύναμη στον ανοιχτό χώρο. Οι vοτιοκορεάτες κατάφεραν να συλλέξουν 6 χρυσά σε 10 τελικούς με τις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις του αγωνίσματος να μην ξεπερνούν το 1 χρυσό μετάλλιο.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ

Σε έναν τελικό που όλοι περίμεναν, ο παγκόσμιος ρέκορντμαν και Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης Kim Woojin υπέταξε πιο εύκολα απ’ ότι αναμενόταν τον θρυλικό Brady Ellison με 6-2 σετ ενώ το νέο αίμα της κορεατικής χερσονήσου που ακούει στο όνομα Lee Woo Seok ήρθε τρίτος.

Στις γυναίκες, η απόλυτη κυρίαρχος Chang Hye Jin, αφού τα βρήκε σκούρα απέναντι στην ιταλίδα Vanessa Landi (6-5 με shootout), βρέθηκε αντιμέτωπη στον τελικό με την φετινή αποκάλυψη, την 17χρονη κινέζα Qixuan An, την οποία και νίκησε με 6-0.

Στα ομαδικά του recurve, ούτε λόγος για εκπλήξεις με την την ομάδα της Ν.Κορέας να κατακτά το χρυσό σε άνδρες, γυναίκες και μικτό.

 

ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΞΟ

Λίγο έλειψε να μιλάμε μόνο για κορεάτες και στο compound όμως η κολομβιανή Sarah Lopes όχι μόνο επιβλήθηκε της Chen Yi-Hsuan από την Ταιπέι  (149-142) αλλά ανέκτησε με αυτήν την νίκη και τη πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Στους άνδρες, σε έναν συγκλονιστικό τελικό, ο νοτιοκορεάτης Kim Jingho επικράτησε του ιταλού Federico Pagnoni με 147-145 με τους αμερικανούς και το φαβορί τους Braden Gellenthien να αρκούνται στην τρίτη θέση.

Τα χρυσά μετάλλια στα ομαδικά του compound μοιράστηκαν ανάμεσα στις ΗΠΑ (άνδρες), Ρωσία (γυναίκες) και Δανία (μικτό).

Μετά την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων, ο πίνακας των μεταλλίων διαμορφώθηκε ως εξής:

  1. Ν.ΚΟΡΕΑ                                   6 χρυσά – 2 αργυρά – 2 χάλκινα
  2. Η.Π.Α.                                        1 χρυσό – 1 αργυρό – 1 χάλκινο
  3. ΚΟΛΟΜΒΙΑ / ΔΑΝΙΑ / ΡΩΣΙΑ   1 χρυσό – 0 αργυρά – 0 χάλκινα
  4. ΤΑΪΠΕΪ                                       0 χρυσά – 3 αργυρά – 0 χάλκινα
  5. ΚΙΝΑ / ΙΤΑΛΙΑ                           0 χρυσά – 1 αργυρό – 1 χάλκινο
  6. ΙΑΠΩΝΙΑ / ΤΟΥΡΚΙΑ                0 χρυσά – 1 αργυρό – 0 χάλκινα
  7. ΓΑΛΛΙΑ / ΓΕΡΜΑΝΙΑ / ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΙΝΔΙΑ / ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ  1 χάλκινο

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα στον ακόλουθο σύνδεσμο της World Archery:

https://worldarchery.org/competition/18142/shanghai-2018-hyundai-archery-world-cup#/

 

 

Κοινοποιήστε: