Γνωριμία με τους “ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ”, Τμήματα, Προπονητές, Αθλητές, Επικοινωνία …


Οι Κορύβαντες, είτε ταυτιζόμενοι με τους Κουρήτες, άγρυπνους φύλακες και προστάτες του βρέφους-Δία, είτε ως γιοι-ακόλουθοι της Κυβέλης, είτε ως οι πρώτοι άνθρωποι πάνω στη Γή, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αρχαίας ελληνικής μυθιστορίας. Την παράδοση αυτή τιμά και ο σύλλογός μας με το όνομά του, έχοντας ως σήμα το αρχαίο γοργόνειο –  την κεφαλή της Μέδουσας που κοσμούσε τις ασπίδες των αρχαίων Ελλήνων πολεμιστών.

♦ Ο σύλλογός μας ιδρύθηκε το 2016 στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα εντάχθηκε και στις τάξεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας.

♦ Με τους πρώτους του αθλητές προερχόμενους από τον χώρο του παραδοσιακού τόξου συμμετείχε αρχικά σε αγώνες παραδοσιακής τοξοβολίας και τοξοβολίας πεδίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με την είσοδο αθλητών που ασκούνται στο ολυμπιακό και σύνθετο τόξο ο σύλλογος ανέπτυξε σταδιακά και τμήματα σύγχρονης και ολυμπιακής τοξοβολίας.

♦ Στις μέρες μας διαθέτει στις τάξεις του πάνω από 90 ενεργούς τοξότες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις.

♦ Ιδιαίτερα επιτυχημένη είναι και η συνεργασία του συλλόγου με το δήμο Νίκαιας – Αγ.Ιωάννη Ρέντη που ξεκίνησε το 2017 και κατά την οποία παρέχονται δωρεάν μαθήματα τοξοβολίας σε δημότες με σκοπό την προώθηση και την ανάπτυξη του αθλήματος στο ευρύ κοινό.