Μία πολύ καλή μέρα για το σύλλογό μας ήταν η Κυριακή 3 Μαρτίου με τις εξαιρετικές εμφανίσεις των αθλητών μας στον αγώνα τοξοβολίας κλειστού χώρου που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγ. Τριάδος, στο Ναύπλιο.

Τέσσερα χρυσά μετάλλια, ένα αργυρό, δύο χάλκινα, τρεις επιδόσεις πρόκρισης στην Α’ Κατηγορία και πολλά ατομικά ρεκόρ ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών των αθλητών μας σε έναν αγώνα ιδιαίτερα απαιτητικό λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχών αλλά και της διάρκειάς του αφού ολοκληρώθηκε σε τρεις βάρδιες, ξεκινώντας από τις 9 το πρωί και τελειώνοντας μία ώρα πριν τα μεσάνυχτα. 

BAREBOW

Σίγουρα το γεγονός της ημέρας ήταν ότι για πρώτη φορά στο barebow, ο αγώνας έγινε σε “πρόσωπα” στόχων 40cm έτσι ώστε να είναι εναρμονισμένος με τα παγκόσμια στάνταρ. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους “Κορύβαντες” να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στο αγώνισμα. Πρώτη και δεύτερη θέση στους άνδρες με τον Μάνο Παπαλεξανδράκη να πετυχαίνει απίστευτη επίδοση 533 με 20 δεκάρια, τον Άρη Κορμπέτη να τον πλαισιώνει στο βάθρο (493) και τους 7 πρώτους του αγώνα να έχουν επίδοση πάνω από 400.

 

Στις γυναίκες, για μια ακόμη φορά στην κορυφή η Εβίνα Κουντούρη συντρίβοντας το ατομικό της ρεκόρ με 478 έναντι 442 που κρατούσε από τη Ρώμη ενώ το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η Σοφία Λιαρμακοπούλου με σκορ 301.

 

Στις υπόλοιπες συμμετοχές μας:

4η θέση για την Κατερίνα Λιαδή στις γυναίκες με σκορ 201 ενώ στους άνδρες είχαμε:

 • 5η θέση για τον Γιάννη Παναγιωτόπουλο (434)
 • 6η θέση για τον Ναπολέοντα Κορνίζου (427)
 • 9η θέση για τον Γιάννη Γκιόκα (360)

 

COMPOUND

Το νέο “αίμα” των Κορυβάντων εκπροσωπήθηκε με την 16χρονη Δανάη Τζιαφέρη με τριπλή χαρά για εκείνη και την ομάδα: εξαιρετική επίδοση με σκορ 500, χρυσό μετάλλιο στη Β’ Νεανίδων και άνοδο στην πρώτη κατηγορία έχοντας υπερκεράσει και το όριο των νέων γυναικών.

 

Στην δεύτερη κατηγορία του ανδρικού compound, την άνοδο κέρδισε και ο Βασίλης Αντωνάκος με ατομικό ρεκόρ 558 συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία στο αγώνισμα και τον προπονητή μας Γιάννη Τσιορμπατζή να έχει την χαρά να του απονέμει το χρυσό μετάλλιο. Στην ίδια κατηγορία, την πέμπτη θέση κατέκτησε ο Θανάσης Ριζός με σκορ 520.

 

RECURVE (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ)

Λίγες ώρες πριν πετύχει το εκπληκτικό 533 στο barebow, ο Μάνος Παπαλεξανδράκης είχε κάνει “ζέσταμα” αγωνιζόμενος χωρίς σκοπευτικό και στην Β’ κατηγορία του recurve κερδίζοντας την 6η θέση και την άνοδο στην 1η κατηγορία με σκορ 513. Για την ίδια κατηγορία σε άνδρες και γυναίκες είχαμε:

 • 10η θέση ο Ναπολέων Κορνίζου με επίδοση 500 (ατομικό ρεκόρ)
 • 25η θέση ο Άρης Γρηγοράτος με επίδοση 459
 • 32η θέση ο Σταμάτης Κρητικός με επίδοση 414
 • 37η θέση ο Αλέξανδρος Θεοδώρου με επίδοση 371

και

 • 15η θέση η Ελένη Βερούχη με επίδοση 423 (ατομικό ρεκόρ)
 • 16η θέση η Μαρία Κουτσίδου με επίδοση 412 (ατομικό ρεκόρ)
 • 19η θέση η Μαρία Σέρβου με επίδοση 362 (ατομικό ρεκόρ)
 • 21η θέση η Ξένια Λουβέρδη με επίδοση 317

 

LONGBOW  – INSTINCTIVE – TRADITIONAL BOW

Αν και η επιλογή για τη χρησιμοποίηση στόχων τύπου field σε αγώνα indoor για τις κατηγορίες των παραδοσιακών τόξων δεν συνοδεύονταν από τον απαιτούμενο χρόνο για την προετοιμασία των αθλητών, παρ’ όλα αυτά η εμπειρία των Κορυβάντων από αγώνες τοξοβολίας πεδίου τους βοήθησε να προσαρμοστούν γρήγορα. Έτσι, στο Traditional Bow ανδρών ο Λυκούργος Μπαλοδήμος κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο (199/360) ενώ στην πρώτη του συμμετοχή με τόξο longbow (προερχόμενος από το traditional) ο Βλαδίμηρος Γαβάκης ήρθε 4ος (211/360) με τον Γιώργο Ταχλαμπούρη να τον ακολουθεί (176/360).

 

Χωρίς ανταγωνισμό αλλά με την επιβράβευση της αξίας και της χαράς της συμμετοχής αγωνίστηκαν:

 • η Εβίτα Μπερδεμπέ στο Instinctive bow γυναικών (140/360)
 • η Φωτεινή Ρηγοπούλου στο Longbow γυναικών (242/360) και 
 • η Όλγα Βιτούλα στο Traditional bow γυναικών (194/360).

 

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΒΑΡΔΙΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β ΒΑΡΔΙΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Γ ΒΑΡΔΙΑ

 

Συγχαρητήρια σε όλες τις τοξότριες και τους τοξότες του συλλόγου μας για την προσπάθεια και τις επιδόσεις τους!

Κοινοποιήστε: