Ένα από τα βασικά ζητούμενα για την ελληνική τοξοβολία είναι ο ανταγωνισμός σε υψηλό επίπεδο, με τα οφέλη που αναπόφευκτα αυτό επιφέρει. Με τις καταστάσεις εντός των ελληνικών τειχών να μην είναι ευνοϊκές για τους Έλληνες αθλητές, η επιλογή για “open entry” στα τουρνουά της σειράς Indoor World Series έδωσε την ευκαιρία σε τοξότες της χώρας μας να ζήσουν την εμπειρία μιας μεγάλης διοργάνωσης προβάλλοντας την ελληνική τοξοβολία αλλά και τη δουλειά όλων εκείνων που κινούνται μέσα στους κόλπους της.

Μετά τη Ρώμη και τις εξαιρετικά ελπιδοφόρες εμφανίσεις στο barebow, τη σκυτάλη πήρε η Νιμ με τους Γιώργο Φουτζούλα , Ευγενία ΣκαρτσιάρηΓιάννη Ζαντιώτη-Χατζούδα, Φίλιππο και Παναγιώτη Θέμελη να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε μία διοργάνωση με παραδοσιακά ιδιαίτερες απαιτήσεις λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχών αθλητών υψηλού επιπέδου.

Στο compound ανδρών, ο Γιώργος Φουτζούλας με επίδοση 562 κατετάγη 181ος ανάμεσα σε 241 συμμετοχές, σε μία κατηγορία που ξεκίνησε με τους πρώτους 32 να πετυχαίνουν επίδοση μεγαλύτερη από 590 και κατέληξε σε γιγαντομαχία ανάμεσα σε SchaffHansenSchloesser και Gellenthien και σε αμερικανικό “εμφύλιο” στον τελικό απ’ όπου ο Braden Gellenthien βγήκε θριαμβευτής.

 

 

Πολύ καλή εμφάνιση στην κατηγορία compound junior έκανε ο Γιάννης Ζαντιώτης-Χατζούδας με σκορ 562 χάνοντας για λίγο την πρόκριση στους ατομικούς γύρους των 32.

Στο γυναικείο compound, η έκπληξη με τον αποκλεισμό στον πρώτο γύρο της Linda Ochoa-Anderson (1η στο γύρο κατάταξης με 594) έδωσε την ευκαιρία στην Γερμανίδα Janine Meissner (Νο.19 στον κόσμο) να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με νίκη 149-144 απέναντι στην Chaewon So από τη Ν.Κορέα.

 

 

Τρομερά πράγματα έκαναν οι αθλήτριες της Ν.Κορέας στο recurve γυναικών με 8 τοξότριες στην πρώτη δεκάδα του γύρου κατάταξης και την Kang σε παρατεταμένα δαιμωνιώδη φόρμα να κατακτά μάλλον εύκολα το χρυσό μετάλλιο. Σε αυτήν την κατηγορία, η Ευγενία Σκαρτσιάρη κατέκτησε την 71η θέση ανάμεσα σε 85 συμμετέχουσες.

 

 

Μέγαλες επιδόσεις όμως είδαμε και από τους άνδρες της Ν.Κορέας στο ολυμπιακό τόξο: 598, 597 και 596 για τους Han, Ku και Seungyun Lee στο γύρο κατάταξης με τον τελευταίο να βγαίνει τελικός νικητής από τους ατομικούς γύρους.

 

 

Στην κατηγορία junior, 63η και 92η θέση για Παναγιώτη και Φίλιππο Θέμελη αντίστοιχα με όλο το μέλλον να τους ανήκει.

 

Δείτε όλα τα αποτελέσματα της διοργάνωσης στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.ianseo.net/Details.php?toId=4785

 

 

Main photo: George Foutzoulas / Inside Photos: World Archery

Κοινοποιήστε: