Τελευταία ημέρα σήμερα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Τοξοβολίας 2018 με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τους τελικούς του recurve.  H N.Κορέα θριάμβευσε τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες με τον άνεμο και το ψιλόβροχο να παίζουν και αυτά το ρόλο τους σε κάποια αποτελέσματα.

Στις γυναίκες, η Lee Eun Gyeong είναι η νέα κάτοχος του τίτλου. Ξεκινώντας εντυπωσιακά με ένα 6-0 επί της Ksenia Perova (Νο.2 στον κόσμο) βρέθηκε αντιμέτωπη στον ημιτελικό με την ιδιαίτερα φορμαρισμένη Lisa Unruh και ύστερα από σκληρή μάχη και σκορ 6-4 προκρίθηκε στον τελικό. Εκεί βρήκε απέναντί της την τουρκάλα πρωταθλήτρια Yasemin Anagoz, η οποία με τη δύναμη της έδρας κατάφερε να αποκλείσει την Νο.1 στον κόσμο νοτιοκορεάτισα Chang Hye Jin (σκορ 6-4) αλλά και την πάντοτε υπολογίσιμη ινδή Deepika Kumari με 7-3. Στον τελικό όμως φάνηκε να λυγίζει υπό το βάρος της πίεσης δίνοντας την ευκαιρία στην Lee Eun Gyeong να επικρατήσει με 6-4.

 

Η Ινδία ευτύχησε (όπως και χθες) να βρεθεί στο βάθρο με την Deepika Kumari, η οποία μετά από ένα συγκλονιστικό ντέρμπι και shoot off, επικράτησε της Lisa Unruh με 6-5.

 

Στους άνδρες, το φοβερό νοτιοκορεατικό δίδιμο Kim Woojin και Lee Woo Seok βρέθηκαν στον τελικό με τον πρώτο να επικρατεί με 7-3 και να διατηρεί τον τίτλο του. Ο μέχρι τώρα Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, ολλανδός Steve Wijler, αποκλείστηκε από τον Kim Woojin στα προημιτελικά με σκορ 6-4.

 

Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο θρυλικός Brady Ellison με shoot off και σκορ 6-5 απέναντι στον αυστραλό Taylor Worth. Νωρίτερα ο Ellison είχε αποκλείσει τον φετινό πρωταθλητή Ευρώπης τούρκο Mete Gazoz με το εντυπωσιακό 7-1.

 

Πηγή/photos:

https://worldarchery.org/competition/19186/samsun-2018-hyundai-archery-world-cup-final#/

Κοινοποιήστε: