Οι πρόσφατες μεγάλες διοργανώσεις του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και των Ασιατικών Αγώνων επέφεραν και τις ανάλογες αλλαγές στην παγκόσμια κατάταξη της World Archery με κυριότερη αυτήν στην κορυφή του ολυμπιακού τόξου.

Οι 70.000 πόντοι που αποκόμισε ο Ολλανδός Steve Wijler με την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τον έφεραν στην κορυφή της σχετικής λίστας “γκρεμίζοντας” τον μέχρι πρότινος Νο.1 Kim Woojin στην 3η θέση, παρά την επικράτηση του τελευταίου στους Ασιατικούς Αγώνες. Έτσι το top 10 για το ανδρικό recurve διαμορφώθηκε ως εξής:

 

Αμετάβλητη η κατάσταση στην κορυφή του recurve γυναικών με την Chang να διατηρεί την πρωτιά παρά την αποτυχία της στην Jakarta αλλά με τη Δανή Maja Jager να κάνει άλμα στο Νο.7 (2η στο πανευρωπαϊκό)

Στο σύνθετο τόξο είχαμε είσοδο στο top 10 για τον πρωταθλητή Ευρώπης Anton Bulaev (Ρωσία) με τον Mike Schloesser να παραμένει στην κορυφή, ενώ στις γυναίκες η χρυσή στη Legnica Andrea Marcos ανέβηκε 17 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.5.

 

Η κατάταξη των Ελλήνων 

Η μεγάλη επιτυχία της 2ης θέσης στο grand prix της Σόφιας και οι 30.600 βαθμοί που αποκόμισε, έβαλαν το Σάκη Κωστόπουλο ανάμεσα στους 100 κορυφαίους τοξότες για το ανδρικό compound:

Στις υπόλοιπες κατηγορίες:

Compound γυναικών: πρώτη Ελληνίδα η Αναστασία Τσακίρη στο Νο.150

Recurve ανδρών: πρώτος ο Αλέξανδρος Καραγεωργίου στο Νο.148

Recurve γυναικών: στο Νο.159 η Ανατολή-Μάρθα Γκορίλα και στο Νο.189 η Ευαγγελία Ψάρρα.

 

Πηγή:  worldarchery.org/world-ranking

 

Κοινοποιήστε: