Το αγωνιστικό πρόγραμμα της τοξοβολίας στους Ασιατικούς αγώνες που διεξάγονται στην Jakarta της Ινδονησίας ολοκληρώθηκε και μπορεί οι τοξότες της Ν.Κορέας να προέβαλαν ακλόνητα φαβορί ύστερα από τις επιδόσεις τους κατά τους γύρους κατάταξης, οι ολυμπιακοί γύροι όμως επιφύλαξαν μεγάλες εκπλήξεις και ανατροπές, ιδιαίτερα στο recurve.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ

Ατομικό Ανδρών: Νοτιοκορεατική γιγαντομαχία

Ο μεγάλος τελικός ήταν υπόθεση των δύο πρώτων στην παγκόσμια κατάταξη Kim Woojin και Lee Wooseok με τον πρώτο να κατακτά το χρυσό μετάλλιο σε συγκλονιστικό match-up που έληξε 6-4. Επιτυχία για τους οικοδεσπότες ινδονήσιους η τρίτη θέση  του Agata Salsabilla Riau Ega έναντι του Abdullin Ilfat από το Καζακστάν με σκορ 6-2.

 

Ατομικό Γυναικών: Η μεγαλύτερη έκπληξη

Τελικός στο recurve δίχως τοξότρια της Ν.Κορέας σίγουρα αποτελεί είδηση, πόσο μάλλον όταν εκεί προκρίνονται η κινέζα Zhang (No.113 στον κόσμο!) και η ινδονήσια Diananda Choirunisa (No.53), η οποία νωρίτερα είχε αποκλείσει την ολυμπιονίκη Chang Hye Jin. Το σκόρ έγραψε 7-3 υπέρ της κινέζας με τη Ν.Κορέα να περιορίζεται τελικά στο χάλκινο μετάλλιο της Kang. Κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στη ιστορία των Ασιατικών αγώνων.

 

Ομαδικά Ολυμπιακού Τόξου: Και ξαφνικά… Βόρεια Κορέα!

Όσοι προέβλεπαν την επανάλληψη του τελικού της Antalya στο μικτό ομαδικό επιβεβαιώθηκαν κατά το ήμισυ αφόυ, ναι μεν η Ιαπωνία έφτασε στον τελικό και κέρδισε, απέναντι όμως στους βόρειους ομοεθνείς των φαβορί (τελικό σκορ 6-0). Το βορειοκορεατικό δίδυμο (Kang Un Ju/Pak Yongwon), στην εκπληκτική πορεία του προς τον τελικό, κατάφερε να αποκλέισει την ισχυρή ομάδα της Ταϊπέι και στη συνέχεια την Κίνα με αποτέλεσμα τα ρεπορτάζ του αγωνίσματος να αναφέρονται περισσότερο σε αυτούς παρά στους νικητές. Για την ιστορία, η Κίνα ήρθε τελικά τρίτη με τη νίκη της απέναντι στην Μογγολία.

 

 

Στα άλλα δύο ομαδικά αγωνίσματα, στους άνδρες: 1η η Ταϊπέι , 2η η Ν.Κορέα, 3η η Κίνα και στις γυναίκες: 1η η Ν.Κορέα, 2η η Ταϊπέι , 3η η Ιαπωνία.

 

ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΞΟ

Το πρόγραμμα των ασιατικών αγώνων περιλαμβάνει μόνο ομαδικά αγωνίσματα για το σύνθετο τόξο. Η Ινδία βρέθηκε σε δύο τελικούς (ανδρών και γυναικών) όμως υπέκυψε στην ανωτερότητα των αθλητών της Ν.Κορέας και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση. Η προσπάθεια των νοτιοκορεατών για το 3 στα 3 σταμάτησε στο μικτό ομαδικό με την Ταϊπέι  να κερδίζει ένα ακόμη χρυσό. Τα χάλκινα μετάλλια κέρδισαν: η Μαλαισία στους άνδρες, η Ταϊπέι και το Ιράν στο μικτό.

 

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://en.asiangames2018.id/schedule-results/sport/archery/

 

Πίνακας μεταλλίων Τοξοβολίας
Θ ΧΩΡΑ G S B
1 Ν.Κορέα Korea, Republic of 4 3 1
2 Ταϊπέι  2 1 1
3 Κίνα China 1 2
4 Ιαπωνία Japan 1 1
5 Ινδία India 2
6 Ινδονησία Indonesia 1 1
7 Β.Κορέα Korea, Democratic People's Republic of 1
8 Ιράν Iran, Islamic Republic of 1
Μαλαισία Malaysia 1

 

Πηγή/photos: en.asiangames2018.id/sport/archery/

Κοινοποιήστε: