Οι “ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ” συμμετείχαν με επιτυχία στους Διεθνείς Αγώνες Παραδοσιακής Τοξοβολίας στο Κίεβο της Ουκρανίας , το τριήμερο 17-19 Αυγούστου 2018. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο πάρκο φυσικής ιστορίας και Πολιτισμού “Πιρογκόβ“, στα προάστια του Κιέβου, με την συμμετοχή 120 αθλητών παραδοσιακής τοξοβολίας από 15 χώρες, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακής Τοξοβολίας (WTAF – https://wtaf.org.ua/en/).
 
Ο αγώνας περιελάμβανε 40 στόχους ανοιχτού πεδίου διαφόρων τύπων (clout shooting, puta, στόχοι ταχυβολίας, κινούμενοι στόχοι, flu flu arrow constest κ.α.).
 
Η διοργάνωση πλαισιώθηκε παράλληλα και από ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο πάνω στην ιστορία της τοξοβολίας, με την συμμετοχή διακεκριμένων ειδικών όπως οι Lukasz Nowotny (Saluki Bows) και Hendrik Wiethase. Ο τοξότης του συλλόγου μας και αρχαιολόγος Σπύρος Μπάκας πραγματοποίησε παρουσίαση υπό τον τίτλο:
 
“Archery in Ancient Greek Warfare: Equipment, tactics and the latest archaeological discoveries”
 
Ο αθλητικός σύλλογος τοξοβολίας “ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ” θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Πολιτιστικό Οργανισμό “Αριστοτέλης” (http://www.fsfa.gr) της Φλώρινας για την ευγενή παραχώρηση παραδοσιακών στολών της Μακεδονίας στα μέλη της αποστολής, την Σκοπευτική  Αθλητική Λέσχη Φλώρινας (ΣΑΛΦ) για την συνεργασία καθώς και τον διοργανωτή κύριο Yurii Trofymov για την ευγενή φιλοξενία σε ένα τόσο όμορφο αγώνα.
 
 
Μερικές εικόνες από την διοργάνωση:
 
Κοινοποιήστε: