Αναδημοσίευση από το Othersportsnews.gr

Μετά από τη Σανγκάη και την Αντάλια οι καλύτεροι τοξότες στον κόσμο θα περνούν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για την τρίτη σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου…Πρεμιέρα την Τρίτη (18:00) με τους προκριματικούς αγώνες…Οι οκτώ σημαντικές απουσίες σε Σύνθετο και Ολυμπιακό τόξο

Το Easton Salt Lake Archery Center θα υποδεχθεί μερικούς από τους κορυφαίους τοξότες στον κόσμο για την τρίτη σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου. Έναν αγώνα πριν από τον μεγάλο τελικό του Βερολίνου. Από το μεγάλο ραντεβού θα απουσιάσουν επτά σημαντικά ονόματα τόσο από την κατηγορία του oλυμπιακό, όσο και από την κατηγορία του σύνθετου τόξου.

Και οι επτά έχουν εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή τους στην τελική φάση κι έτσι θα αποφύγουν το ταξίδι στο Σολτ Λέικ. Η μοναδική εξαίρεση θα είναι η νούμερο δύο στον κόσμο στο Σύνθετο τόξο, η Κολομβιανή Sara Lopez.

Αντίθετα ο νούμερο ένα στον κόσμο και «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο, Kim Woojin, ο συμπατριώτης του (νούμερο έξι στον κόσμο), Lee Woo Seok, αλλά και η νούμερο ένα στον κόσμο και δις «χρυσή» στο Ρίο, Hye Jin Chang, επίσης από την Κορέα δεν ταξίδεψαν στο Σολτ Λέικ. Από την κατηγορία του ολυμπιακού τόξου θα απουσιάσει και η Ρωσίδα (νούμερο δύο στον κόσμο) Ksenia Perova, η οποία έχει επίσης εξασφαλίσει την πρόκριση για την τελική φάση.

Εκτός Σολτ Λέικ είναι και ο Δανός και νούμερο δύο στον κόσμο στο σύνθετο τόξο, Mike Schloesser, αλλά και ο νούμερο τέσσερα ο 23χρονος Κορεάτης Kim Jongho. Από τις γυναίκες η μοναδική σημαντική απουσία είναι αυτή της Τουρκάλας και νούμερο ένα στον κόσμο, Yesim Bostan.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας ξεκινάει, σύμφωνα με τους διοργανωτές στις 18:00 (ώρα Ελλάδος) με τους προκριματικούς αγώνες στο ομαδικό και στα δύο αγωνίσματα, ενώ τα ατομικά προκριματικά θα ξεκινήσουν στις 23:30.

Πηγή:

http://othersportsnews.gr/2018/06/world-cup-ta-velh-sto-salt-lake-45372.html

 

Κοινοποιήστε: