Οι ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Τοξοβολίας της Yencheon της Νοτίου Κορέας (World Traditional Archery Organisation -W.T.A.O.) το οποίο πραγματοποιήθηκε από 13-16 Οκτωβρίου 2017 με την συμμετοχή 60+ τοξοτών από 22 χώρες.

O νέος παγκόσμιος φορέας W.T.A.O. (wtao.org) πραγματοποίησε το καταστατικό του συνέδριο με την συμμετοχή 22 ιδρυτικών χωρών και άρχουσας της Νοτίου Κορέας, φιλοδοξώντας να τοποθετήσει την παραδοσιακή/ιστορική τοξοβολία υπό την αιγίδα της UNESCO ως ένα διαπολιτισμικό προϊόν υψηλής σημασίας.

Η διοργάνωση κοσμήθηκε και από τη διεξαγωγή ενός διεθνούς “Ακαδημαϊκου Forum” πάνω στην ιστορική τοξοβολία, στο συνεδριακό κέντρο της Yencheon με τις διαλέξεις ειδικών από κάθε χώρα. Για την Ελλάδα μίλησε ο Σπύρος Μπάκας με την παρουσίαση “Archery in Ancient Greece. Equipment, Tactics, Units”. Οι πλήρεις μελέτες εκδόθηκαν σε ειδική έκδοση από την WTAO στα Αγγλικά και τα Ν.Κορεάτικα.

Ευχαριστούμε θερμά την κορυφαία Ελληνική εταιρεία “E-LA-WON” E-La-Won Extra Virgin Olive Oil & High Quality Honey
χορηγό της αποστολής μας.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην καινούργια αυτή ευγενή διεθνή προσπάθεια για την ανάδειξη και προώθηση της παραδοσιακής τοξοβολίας, και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές για την άψογη φιλοξενία

Κοινοποιήστε: